otrdiena, 2010. gada 1. jūnijs

Mīlestība

Kas ir šī mīlestība? Daudzi saka, ka tā ir spēcīga pieķeršanās, bet tad ar ko mīlestība atšķiras no draudzības?
Manuprāt, mīlestība ir kaut kas vairāk par spēcīgu pieķeršanos; tai piemīt brīnumaina garša, tai piemīt sava... maģija. Mīlestība, ja tāda patiešām pastāv, nav kas tāds, ko ikviens piedzīvo vairākas reizes mūžā.
Protams, pastāv iespēja, ka mīlestība ir kārtējais cilvēku izgudrotais mīts, kas ne ar ko neatšķiras no Zeva vai Pērkona (dabā taču pastāv norises, kurām cilvēki vien salīdzinoši nesen spējuši atrast izskaidrojumu, tāpat arī mīlestība varētu būt izskaidrojums kādai fizikālai parādībai). Iespējams. Kas to lai zina...
Iespējams, mīlestība ir maldu pilna, tās tēla spožums liek mums kļūt akliem, vairs neredzot tik drūmo patiesību. Cilvēki domā, ka pastāv tāds Īstais, kuru mēs sastapsim pie liktenīgā stūra, bet ja nu tāda Īstā nav? Ja nu cilvēki kļūst tik apsēsti ar šo mīlestības domu, ka turpina gaidīt to mīļoto, tā arī nesagaidot visu dzīvi?
Iespējams, ka mīlestība pastāv, un šīs patiesās mīlestības būtība ir šķīsta un brīnumaina. Mīlestību neietver sāpes, jo mums sāp ne jau pašas mīlestības, bet citu cilvēku, skauģu dēļ. Pat ja mīlestība ir maldi vien, tā spēj celt spārnos, gluži kā mazu, vientuļu bērnu izglābj iedomu draugs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru